Ismerd meg a Likvid demokráciát!

Ma már megvalósítható az e-demokrácia

Ma már megvalósítható az e-demokrácia

Ma már megvalósítható az e-demokrácia

2015. február 25. - giat

A 2014. évi választások után megállapíthatjuk azt is, hogy a lakosság véleménye erősen megosztott, sokszínű, sokan nem tudnak azonosulni a pártok célkitűzéseivel. Láthattuk, hány kisebb nagyobb párt indult a választásokon, de a megfelelő támogatást nem tudták megkapni.
A veszprémi időközi választáson is az igazolódott be (független jelölt nyert), hogy egyre kevesebben látják a jövőt a jelenlegi pártrendszerben, ahol még az ellenzékkel is (joggal) elégedetlenek az emberek. Már jobban hiszünk (teljesen érthetően) a hozzáértő szakértői kormányzásban, mint a négyévenkénti szép ígéretekben. A pártrendszer a jelenlegi igényeket, állampolgári elvárásokat nem képes kielégíteni, ezért volna megfelelő mód a véleménynyilvánításra az e-demokrácia.
Az e-demokrácia, azaz a nép általi folyamatos kontroll és rendszeres vélemény-nyilvánítás a döntéshozatalban, beláthatjuk, hogy elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelően működjenek az ország dolgai és ne szolgáltasson melegágyat a visszaéléseknek és a korrupciónak.

Ma már a technológia lehetővé teszi számunkra az e-demokrácia, mint közvetlen részvételi demokrácia megvalósítását.
Ehhez ajánljuk eszközként a likvid demokráciát, amihez a szavazóprogram már készen áll.
Ez a weboldal ( http://li-de.tk/ ) elő kívánja segíti a lakosság aktív vélemény-nyilvánítását, azaz aktív társadalmi részvételét.
Célunk, hogy a polgárok ezzel a könnyen kezelhető, webes technológia segítségével bekapcsolódjanak az ország, illetve a lakókörnyezetük döntéshozatalába.
Ez nem egy ellenzéki, se nem kormánypárti, hanem teljes mértékben pártfüggetlen kezdeményezés, egy eszköz arra, hogy gyakoroljuk az e-demokráciát.

a_2014_evi_valasztasok_utan_megallapithatjuk_-1_blog.jpg


Miért LIKVID demokrácia az elnevezése?
Mert a jelenlegi helyzetünkben, mikor sokan még nem érezzük magunkat megfelelőnek arra, hogy közügyekben teljes körűen döntsünk, akkor ez a likvid rendszerű e-demokrácia lehetőséget szolgáltat nekünk arra, hogy szakirányú témákban szavazati jogunkat általunk megbízott tudással rendelkező emberekre bízzuk. Viszont, ha valamely témakörökben vagy kérdésekben magunk akarunk élni szavazatunkkal, akkor ezt bármikor megtehetjük és így fokozatosan beleszokhatunk a döntéshozatal menetébe.
Természetesen ez a likvid rendszer akár azonnal is funkcionálhat közvetlen részvételi demokráciaként, ha minden állampolgár úgy gondolja, hogy saját maga hajlandó akár tudását bővítve is azonnal részt venni az ügydöntő szavazásokban.
Aki fontosnak tartja, hogy megvalósítsuk Magyarországon a közvetlen részvételi demokráciát, az csatlakozzon és vegyen részt mielőbb a közügyek megbeszélésében és az azokról való szavazásokról. Amint jelentős létszámot (,azaz szándékot) mutatunk, megvalósíthatjuk, mert a demokrácia a többség elvén működik jelenleg is. Gondoljunk csak arra, hogy a négyévenkénti szavazáson is a többség (több, mint 50%) részvételére van szükség ahhoz, hogy érvényesnek tekinthető legyen a szavazás.

Kezdjük meg a tesztidőszakot, mutassuk meg, hogy a magyar lakosság már felnőtt a feladathoz, hogy ne csak négyévente kérjék ki a véleményét és akkor is csak abban, hogy ki szavazzon helyettünk a parlamentben (szakértelemtől függetlenül) minden a négy év alatt felmerülő ügydöntő kérdésben.

ISMERD MEG a likvid demokráciát!
Tájékoztató videó: https://www.youtube.com/watch?v=a_cSL-KAmFg

REGISZTRÁLJ és használd a szavazóprogramot:
http://li-de.tk/
és máris szavazhatsz, fórumozhatsz és Te magad is feltehetsz közérdekű kérdéseket szavazásra.
Ajánld ismerőseidnek, barátaidnak is!

A Facebook-on: LIKVID DEMOKRÁCIA
https://www.facebook.com/LikvidDemokracia

A bejegyzés trackback címe:

https://giat.blog.hu/api/trackback/id/tr977218955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1890 2015.03.02. 15:50:17

Küldtem emailt a demopoly-ra
süti beállítások módosítása