Ismerd meg a Likvid demokráciát!

Ma már megvalósítható az e-demokrácia

Ma már megvalósítható az e-demokrácia

Gondolkodjunk együtt! -A politika mindenkire hatással van, de a politikára csak mi lehetünk hatással.

Ismerd meg a Likvid Demokráciát!

2015. június 02. - giat

"Ebben az országban bármelyik párt szolgálná az érdekünket, ha csak akkor szavaznánk rá, ha ténylegesen nekünk kedvez. Szavazatunk egy árucikk, aminek értéket kell adni, és ezt az értéket akkor tudjuk megadni, ha odaadjuk azt, de kérünk valamit cserébe! Amit ha nem kapunk meg, akkor emeljük fel a hangunkat! Természetes dolog, hogy ha nem kérünk, követelünk ki valamit, ami jár nekünk, akkor egy idő után nem kapjuk meg, és ha erre úgy reagálunk, hogy bedugjuk a fejünket a homokba, azzal csak rontunk a helyzeten. A törvények, szabályok, jogok, sőt az adók is értünk vannak."

(Forrás: Hírhatár )

 

A politika mindenkire hatással van, de a politikára csak mi lehetünk hatással!

GONDOLKODJUNK!  

Gondolkodjunk együtt itt: www.li-de.tk

Szavazzunk, fórumozzunk, tudassuk véleményünket akár hetente vagy akár naponta!

Míg a közvélemény-kutatások csak a lakosság szűk csoportjának mintavétele, addig az e-demokrácia platformján minden választópolgár véleménye érvényesülhet.

ITT A LEHETŐSÉG! 

Itt az eszköz hozzá, hogy a magyar lakosság véleménye eljuthasson a döntéshozókhoz. 

GYERE,regisztrálj, HASZNÁLD TE IS ezt az eszközt, mert csak akkor hallgatnak ránk, ha átlépjük azt az ingerküszöböt létszámunkkal, amit már nem hagyhat figyelmen kívül a politika. 

Ez nem egy ellenzéki, se nem kormánypárti, hanem teljes mértékben pártfüggetlen kezdeményezés, egy eszköz arra, hogy gyakoroljuk az e-demokráciát. Ugyanis Magyarország egész lakossága használhatja, sőt reményeink szerint fogja is használni, tehát egy­-egy kérdés attól dől majd el ellenzéki vagy kormánypárti oldalra, hogy melyik táborból mekkora lesz a részvétel. Hiszen egy-­egy kérdésben nem az a legfontosabb szempont, hogy kinek az álláspontja, hanem az, hogy a köz javát szolgálja-­e vagy sem.

A jelenlegi technikai lehetőségek és az internet elterjedése már lehetővé teszi, hogy megvalósítsuk az e-demokráciát és valóban éljünk beleszólási- és szavazati jogunkkal a mindennapokban is. Célunk, hogy a polgárok ezzel a könnyen kezelhető, webes technológia segítségével bekapcsolódjanak az ország, illetve a lakókörnyezetük döntéshozatalába.

Az e-demokratikus szavazás likvid rendszere azt is lehetővé teszi számodra, hogy szavazatod érvényesítésével mást (barátodat, ismerősödet, egy hozzáértő szakembert vagy akár egy közismert személyt) bízz meg, ha Te magad nem akarnál minden kérdésben állást foglalni. Megbízottadtól természetesen bármikor vissza is veheted delegálásodat, ha elégedetlen vagy vele.

Leszavaznád például a netadót, netán elégedetlen vagy egy új törvényjavaslattal? Netán az egyetértésedről akarnád biztosítani a parlamentet vagy valamelyik pártot? 

Ezen a weboldalon véleményt nyílváníthatsz minden közérdekű kérdésről.

Facebook oldal: LIkvid Demokrácia

Ha Te is megkérdeznéd valamely közügyről a többieket, fogalmazd meg kérdésed és szavaztass róla, vagy tedd be a fórum témái közé, hogy megvitathasd másokkal. De egyben tájékozódhatsz is arról, hogy másokat milyen aktuális közügyek érdekelnek, mi a hozzáállásuk róla.

Ez a szavazószoftver egy pártfüggetlen civil kezdeményezés, mely azt kívánja elősegíteni, hogy a nagyobb társadalmi részvétellel jobban kiteljesedhessen a demokratikus döntéshozatal.

A likvid rendszerű e-demokrácia megismeréséhez egy ötperces tájékoztató videót ajánlunk, melyhez magyar feiratozást is készítettünk nektek.

ALAKÍTSUK EGYÜTT A POLITIKÁT, hogy nekünk is tessen.

VEGYÉL RÉSZT TE IS!  

A bejegyzés trackback címe:

https://giat.blog.hu/api/trackback/id/tr877509358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása