Ismerd meg a Likvid demokráciát!

Ma már megvalósítható az e-demokrácia

Ma már megvalósítható az e-demokrácia

Kiről szól ez az ország?

Éljünk beleszólási- és szavazati jogunkkal a mindennapokban is!

2015. október 18. - giat

Kiről szól ez az ország? Orbánról, Gyurcsányról, Mesterházyról, Vonáról, vagy az MSZP-ről, az LMP-ről, a Jobbikról, a Fideszről? Netán nem a magyar állampolgárok sorsáról?
El tudjuk mi dönteni, mire akarunk szavazni, és melyik szakemberre. Mellette azt is el tudjuk dönteni, melyik pártnak szeretnénk tagdíjat fizetni. Aztán majd vacsora közben jól el tudunk azon vitázni, melyik párt jobb és miért.

A beleszólási jogunkról, mint a demokrácia jellemzőjéről, mintha teljesen megfeledkeztünk volna. A lakosság közönyösen átengedte a közügyek alakítását a döntéshozóknak, és meghagyta magának a panaszkodás jogát. Vegyük észre, hogy ezzel a demokrácia válságát valósítottuk meg. Törjünk ki a közönyből és nyilvánítsunk véleményt, mutassuk meg, hogy bennünket igenis érdekelnek a közélet kérdései, van véleményünk, tudunk irányvonalat adni a sorsunk alakulásának.
Jelenleg közönyt mutatunk, amit úgy reagálnak le, hogy döntenek helyettünk, hiszen dönteni szükséges, különben megállna az élet.
Ha érdeklődést mutatunk, akkor azt fogják lereagálni. Egy érdeklődő, tájékozott társadalom viszont hatással tud lenni a döntéshozókra. Próbáljuk ki, hisz eddig ezt még nem próbáltuk. Részvételünkkel bizonyíthatunk.

Ehhez ajánljuk eszközként a Li-De szoftvert, mely egy e-demokrácia kezdeményezés, melyet civilek fejlesztenek, hogy a magyar lakosságnak lehetőséget adjanak a részvételi demokrácia felé történő elmozdulásra. Éljünk a lehetőséggel, használjuk, teszteljük és tanuljuk ezt a folyamatot. Ne riadjunk el a legapróbb buktatókon, hanem haladjunk azon az irányvonalon, ami egy valóban demokratikusan működő társadalomhoz vezethet.
Éljünk beleszólási- és szavazati jogunkkal a mindennapokban is!

 A Li-De ESZKÖZ A RÉSZVÉTELHEZ.

Elhitetik velünk, hogy a politika a pártok játéka, mert ez az érdekük azoknak, akik közel kerültek a tűzhöz, holott mi is körbeülhetnénk azt a tábortüzet és mi is sütögethetnénk ott a saját (közös) szalonnánkat. Azaz megvalósíthatnánk a részvételi demokráciát, ahol közvetlenül mi, azaz a nép dönthetnénk a minket érintő kérdésekről, a közügyekről. Csak rajtunk múlik, hogy hajlandóak vagyunk-e erre vagy maradunk szófogadó szolgálói annak a politikai elitnek, akik a hosszú évek során ezt nevelték belénk. Ez a parlamentáris képviseleti rendszer, mint tapasztalhatjuk, nem a nép érdekeit képviseli, hanem a tőkés kapitalista rendszert szolgálja, mi pedig csak a szolgái, kiszolgálói vagyunk, ami egyre többek elégedetlenségét növeli.

A fékek és ellensúlyok rendszere minden demokratikus berendezkedésű államban alapkövetelmény a felvilágosodás kora óta. Ha ezek az elvek nem érvényesülnek a gyakorlatban, akkor nem beszélhetünk demokráciáról.Azaz nem szabad továbbra is lemondanunk a nép kontrolljáról, ami jótékonyan hat a jogállamiságra (korrupció csökkenésére) is és a felelős közösségi gazdálkodásra is.

AKI ELÉGEDETT azzal, hogy Magyarország Európa összeszerelő üzeme, a Nyugat bérmunkása, ahhoz ez az írás nem szól.
A többiek viszont itt regisztráljanak:
http://li-de.tk/

A magyarokat világszerte úgy ismerik, hogy csak panaszkodnak, de tenni képtelenek magukért. Itt a lehetőség, hogy megmutassuk, érdekel a sorsunk, részt akarunk venni a jövőnk alakításában. Tanuljuk együtt a részvételt, tegyünk magunkért!
Kezdd el MÉG MA:

Regisztrálj, majd rendszeresen látogass el, hogy szavazz és tegyél fel Te is másokat is érintő kérdéseket, indíts vitát közügyeinkről. Ha folyamatosan ezt tesszük egy helyen, egy-egy kérdésben elég sokan, azaz TÖMEGESEN nyilvánítunk véleményt, akkor célt érünk.

Ha Te a társadalom tudatos tagjának tartod magad, akkor vegyél részt a közügyek formálásában, mert megérted ennek jelentőségét.
SZÓLJ RÓLA MÁSOKNAK IS!

A bejegyzés trackback címe:

https://giat.blog.hu/api/trackback/id/tr67986397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása